România, tărâm al revelațiilor

Ce a fost la început: Raiul sau România? Amândouă încep cu o consoană, ambele ținuturi sunt plaiuri ale tuturor posibilităților, iar pentru a le cunoaște pe deplin este necesară inițierea lăsându-ne conduși de DescoperimRomania.ro – Idei de călătorie și oferte de cazare în România.

Oltenia, eterna Terra Nova, merită toată atenția din lume având locuitori unici care se autoprotretizează în acest mod:

„Un rost ne-a dat măicuța noastră, dulcea
Să fim dintre români cei mai fierbinți
Din Dolj și până-n Gorj și până-n Vâlcea
Și până-n Olt și până-n Mehedinți”.

Am hotărât astfel să explorez Oltenia cu virtuțiile ei turistice și culturale, iar ca să nu mai am dureri reumatice când se schimbă vremea, am ajuns la Olănești. Se spune că apelor tămăduitoare li se dusese faima de pe vremea romanilor.

Una dintre cele mai avantajoase ofertă de cazare în Oltenia am găsit-o aici: http://www.descoperimromania.ro/cazare-si-zone-turistice-romania/zone-turistice/oltenia/

Hotelul Regia oferă maximum de confort la cele mai mici prețuri. Am petrecut aici o noapte, iar în schimbul celor 90 de roni am primit: televizor cu Led în cameră, minibar, baie cu duș, acces gratuit la internet, posibilitatea de a admira peisajul de la balcon și serviciul în cameră.
Apoi m-am gândit c-ar fi prozaic să rămân o săptămână în același loc. Vila Nicolata din Băile Olănești îmi făcea cu ochiul, mai ales că știam din sursă sigură că doar acolo aș fi primit termomasaj pe pat cu pietre de jad și turmalină.

După ce organismul meu fusese refortificat aveam nevoie de petreceri, de aceea am poposit la Pensiunea Alpina din Mălaia. Ca la Hanu Ancuței, aici băutura, mâncarea și petrecerile erau la ele acasă, focul de tabără nu se stingea ușor, concursurile se țineau lanț, greu te lăsai dus din nou acasă.
Ghidul turistic DescoperimRomania.ro – Idei de călătorie și oferte de cazare în România m-a învățat să-mi privesc țara cu alți ochi, îmbogățindu-mă spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>