Ce trebuie sa stim despre banda LED?

Benzile led reprezinta o solutie ingenioasa si ieftina pentru iluminatului atat exterior cat si interior. Pe langa aceste benzi, becurile led au devenit din ce in ce mai cautate si promovate de catre magazinele de profil. Acest tip de becuri a castigat teren in detrimentul becurilor economice, iar asta se intampla doar de cativa ani, fapt pentru care ne putem da seama ca este o nisa in dezvoltare. Ele se pot pozitiona pe tavane in scafe, scari, mobilier, terase pentru accentuare, orientare sau pur si simplu ornamentare si gama de culoari disponibila este cu alb rece, alb cald, rosu, albastru, verde si RGB (banda multicolora).

Va recomand ca inainte de a achizitiona o banda LED, sa cunoasteti: cate led-uri sunt pe banda, modelul led-urilor luminozitatea benzilor, culoarea benzii LED, puterea LED-urilor de pe banda, protectia la umiditate si tipul de alimentare.

Trebuie sa mentionez ca banda LED de interior nu are protectie la umiditate, avand IP20 sau IP21, iar banda LED de exterior are led-urile acoperite cu silicon si grad de protectie de IP44 sau IP65.

Benzile LED au diferite variante de led-uri: SMD 3528, SMD 3014, SMD 2835, SMD 5050, SMD 5630, SMD 5730 si diferite puteri: 4.8W, 7.2W, 8W, 14.4W, 22W, 25W.

Sfatul meu: Pentru a face spatiul sa para mai mare, montati becurile LED astfel incat tavanul sa fie luminat si accentuat. Benzile montate langa ferestre si pervazuri evidentiaza dramatic draperiile.Mai multe sfaturi utile gasesti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>