Sony adaugă o tehnologie împotriva falsificării imaginilor, direct pe cameră

Sony a anunțat disponibilitatea tehnologiei sale foto integrate în cameră pentru protecție împotriva falsificării, dedicată utilizatorilor corporate. Folosind semnături digitale procesate în momentul captării fotografiei, tehnologia Sony permite detectarea oricărei modificări aduse unei imagini, protejând-o astfel împotriva utilizării frauduloase.

Ca urmare a problemelor din ce în ce mai întâlnite legate de editarea neautorizată și de conduita necorespunzătoare față de datele foto digitale, Sony a dezvoltat o tehnologie anti-falsificare, bazată pe criptografie standard și dedicată utilizatorilor corporate, pentru a proteja imaginile împotriva unei eventuale utilizări abuzive.

Odată cu activarea modului de semnare direct în cameră de la Sony, imaginile sunt semnate criptografic prin procesorul camerei imediat după captare. După această acțiune, orice modificare a pixelilor, manipulare sau potențială falsificare va anula semnătura imaginii, deoarece manipularea imaginii va fi detectată de către serverul clientului în timpul examinării.

Disponibilă pe camera Alpha 7 IV, urmând ca extinderea la alte modele să fie luată în considerare în mod succesiv, această nouă funcționalitate simplifică procesul îndelungat necesar de la transmiterea imaginii până la verificare, totul cu un plus de securitate.

Sony_1

De asemenea, Alpha 7 IV combină un senzor de imagine full-frame CMOS Exmor R™ CMOS cu iluminare din spate de 33.0 MP cu procesorul BIONZ XR™ pentru a oferi o procesare de mare viteză și o rezoluție remarcabilă.

Noul mod de semnare anti-falsificare de la Sony asigură crearea și transmiterea securizată a imaginilor bazate pe metode criptografice, pe măsură ce nevoia fundamentală de certificare a imaginilor nemodificate și sigure crește în multe aplicații, în mai multe industrii.

Această tehnologie este aplicabilă în special pentru pașapoarte și pentru verificarea documentelor de identitate, dar merge mai departe fiind utilă în abordarea manipulării imaginilor în domeniile media, medical și legal. Pentru sectoarele asigurărilor și construcțiilor, această tehnologie va oferi o bază sigură pentru inspecția și înregistrarea daunelor.

Yasuo Baba, Director Digital Imaging și European Product Marketing Sony, a declarat: „Misiunea Sony este și să consolideze soluțiile de afaceri cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație în domeniul imagisticii, iar procesul nostru de semnătură digitală direct din cameră schimbă cu adevărat lucrurile atunci când vine vorba despre combaterea manipulării și falsificării imaginilor în mai multe industrii. Deși trebuie făcute adaptări adecvate pentru fiecare industrie în parte, semnătura digitală este multilingvă și poate fi utilizată la nivel internațional, permițându-le organizațiilor din întreaga lume să eficientizeze semnarea obligatorie a imaginilor cu ajutorul tehnologiei Sony.”

Compatibilă în prezent cu modelul Alpha 7 IV și bazată pe licențiere pentru a activa modul de semnare al Sony, această facilitate va fi disponibilă pentru utilizatorii de business, urmând a fi implementată și pe alte modele. În tandem, Sony va continua să analizeze modul în care putem utiliza tehnologia noastră avansată de imagistică pentru a sprijini în continuare securitatea sporită în mai multe domenii, cu planuri de extindere a gamei de camere compatibile.

Despre Sony Digital Imaging Business Solutions

Sony Digital Imaging Business Solutions, parte a Sony Corporation, aduce segmentului business inovațiile Sony de top în industrie în ceea ce privește tehnologiile dezvoltate pentru camera foto și obiective.

Tehnologia de top, împreună cu Sony Remote SDK, le permite afacerilor să realizeze aplicații adaptate nevoilor industrial proprii.

Industrii precum cele care se ocupă de drone de mici dimensiuni și sisteme de siguranță în trafic, dar și de alte tipuri de programe din zona de e-commerce, medical, media, educație, govern și siguranță publică, toate beneficiază în urma activității Sony Digital Imaging Business Solutions.

Website | LinkedIn

Despre Sony Corporation:

 

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony dezvoltă produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile.

Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

Despre Sony Europe B.V.

 

Sony Europe B.V. este o subsidiară Sony Corporation cu sediul central în UL. Aceasta gestionează diviziile Sony de Entertainment, Tehnologie & Servicii dedicate consumatorilor și profesioniștilor, precum și segmentul de business Imaging & Sensing Solutions din întreaga Europă. De la R&D, proiectare și design, la vânzări, marketing, distribuție și customer service, compania lucrează pentru a împlini scopul Sony, acela de a umple lumea cu emoție prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații accesați: www.sony.eu/presscentre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>