Nunta este, incontestabil, unul dintre cele mai frumoase momente din viata unei femei. Cununia religioasa, in sine, ca eveniment este insotita de foarte multe traditii si obiceiuri, dar si cutume, care difera de la o regiune la alta. Singurele constante, indiferent de regiunea unde are loc nunta raman buchetul miresei si aranjamentele florale folosite pentru a decora localul unde are loc sarbatorirea alaturi de nuntasi.
Exista o mare varietate de buchete de mirese, create dupa dorintele sau preferintele mireselor sau la recomndarea floristilor sau a profesionistilor de la firmele de specialitate, ce organizeaza efectiv acest eveniment. Cele mai des flori folosite, in trecut, la buchetele de mirese erau cele de culoare alba. In ziua de azi insa, cand rochia de mireasa a inceput sa fie la moda si in alte nuante decat clasicul alb, buchetele au inceput sa fie confectionate din flori de diferite culori. Cand se alcatuieste buchetul miresei este important sa se tina cont si de semnificatia florilor care il alcatuiesc, caci altfel, pentru cunoscatori, ar putea transmite mesaje eronate.
Pe langa buchetul de mireasa si lumanarile de cununie, florile sunt folosite si la diverse aranjamente florale, folosite atat pentru a decora mesele de la local, cat si pentru a impodobi sala de receptii. Asadar florile apar in cam toate momentele fericitului eveniment si de aceea este foarte important ca acestea sa fie atent selectionate. Este un efect de- a dreptul dezastruos daca florile din aranjamente se ofilesc pe la jumatatea evenimentului! De aceea nu se recomanda sa se foloseasca flori foarte sensibile la caldura si la lipsa de apa, cum ar fi macii. Indiferent cat de frumoase sunt florile sau cat de mult mireasa si-ar dori un anumit tip de flori, trebuie sa tina cont si de rezistenta acestora, pentru a nu da evenimentului o nota trista sau o amintire uarata a unor flori palite si lipsite de viata.