Rolul masinilor de taiat metal in confectii metalice

In metalurgia moderna, atunci cand tehnologiile permit sa se creeze produse de complexitati si functionalitati diferite pentru confectii metalice industriale si confectii metalice pentru constructii, un tip de productie deosebit de important il are debitare tabla .De calitatea materialului taiat, depind masinile de taiat metale folosite in toate etapele procesarii. In general, fiecare companie care se ocupa de confectii metalice este dotata cu  masini de taiere a metalelor, create cu cele mai moderne tehnologii. Datorita caracteristicilor tehnologice, acestea garanteaza cea mai mare precizie si calitate a taierii metalului, ceea ce duce la un efect pozitiv asupra intregii productii. Astfel, se poate garanta ca investitiile financiare in achizitionarea de masini de debitare a metalelor, va fi amortizata in cel mai scurt timp posibil.

Alegerea masinilor de debitat

Daca o firma are o experienta bogata in confectii metalice, fiind dotata cu aparatura ultramoderna, acest lucru va contribui la modernizarea intregii linii de productie, crescand in mod semnificativ calitatea si volumul productiei. Alegerea masinilor de taiere a metalelor se face prin comparatii cu modelele  traditionale testate in timp, combinate cu realizarile moderne ale stiintei, inmultite cu experienta si profesionalismul lucratorilor, iar beneficiul este clar. Pe parcursul multor ani de dezvoltare, metalul, s-a transformat dintr-un material pentru arme intr-o parte integranta a confortului societatii. Industria, constructia de nave si automobilele, constructia unui echipament extern chiar si la domiciliu, necesita o parte semnificativa din acest material. Procesul de productie si productia bine stabilita,  completeaza constant economia nationala cu un lot de metal proaspat, care, datorita echipamentului de inalta tehnologie, se transforma in orice forma. Cu cativa ani in urma, confectiile metalice moderne, precum si aparatura moderna destinata acestei sfere, era posibila numai in cartile science-fiction ale genului, iar astazi este folosita cu succes in aproape orice domeniu.

Debitarea metalului este un proces care necesita o dezvoltare constanta a inovatiei, pentru a creste productivitatea. In fiecare an, cererile de consum de confectii metalice sunt in crestere, iar taierea reprezinta o parte importanta a oricarui proces de prelucrare a acestui material. Metalul este un material foarte puternic, iar aceasta calitate i-a permis sa devina indispensabil in multe zone de productie. Pentru a da metalului forma dorita, trebuie taiat. Masinile mecanice si automate fac posibila separarea pieselor sau a semifabricatelor din tabla, turnate sau din metal. Daca mai devreme acest proces era realizat prin munca fortata si manuala, tehnologiile inovatoare permit in prezent separarea chiar si celor mai grele aliaje intr-o chestiune de minute si cu o interventie minima a omului in acest proces.

Tipuri de taiere

  • Ghilotina este o masina, care realizeaza separarea metalului prin utilizarea unui mijloc mecanic, foarfece special si cutit pentru metal.
  • Masina de taiat cu laser creeaza un fascicul cu un val de laser, localizat intr-o anumita zona, care are o anumita lungime, topind
  • Masina cu plasma pentru taiat metale, lucreaza cu ajutorul unei lanterne cu plasma si este utilizata pentru taierea materialelor conductoare de curent.
  • Masinile unelte cu gaz-oxigen incalzesc local metalul la o temperatura de peste 1000 grade C, si, in aceasta stare ard in oxigen tehnic pur, un flux subtire care este alimentat la sectiunile pre-pregatite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>