Cabinele de sablare o optiune ideala pentru lucrari rapide si eficiente

Sablarea reprezinta una dintre procedeele cele mai eficiente pentru curatarea si finisarea diferitelor tipuri de suprafete cu o scara larga de utilizare in diferite domenii de activitate. Evolutia tehnologica a dus la crearea unor echipamente foarte eficiente care si-au castigat popularitatea imediat in diferite industrii. Este vorba despre cabine de sablare care ofera rezultate foarte bune lucrarilor efectuate.

Cabinele de sablare pot fi folosite pentru foarte multe tipuri de aplicatii precum durificare, curatare rugina si straturi vechi de vopsea, finisare, matuire, debavurare piese in foarte multe domenii de activitate.

Factori de luat in considerare in alegerea unei cabine de sablare bune

Alegerea unei cabine de sablare potrivite reprezinta cel mai important aspect pentru ca sa te serveasca pentru cat mai mult timp si sa poti onora proiecte diversificate. Sunt cativa factori esentiali de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi o cabina de sablare. In primul rand este vorba despre dimensiunea cabinei intrucat in acest mod ai libertate deplina in ceea ce priveste efectuarea sablarii pentru materiale de diferite dimensiuni.

Al doilea factor important care trebuie sa il iei in considerare este greutatea pieselor intrucat daca vei utiliza un echipament care nu admite sarcini foarte mari atunci te vei lovi de diverse probleme. Cabinele de sablare profesionale admit o greutate de pana la 250 kg iar pentru sarcini mai mari poti sa optezi pentru cabine personalizate. Daca se va folosi echipamentul exclusiv pentru sarcini mai mari atunci trebuie sa permita instalarea unei placi rotative care sa faciliteze procesul de sablare. De asemenea, este ideal ca usa sectionala a cabinei sa permita deschiderea in sus astfel incat o macara sa poata manevra piesele prea grele.

Un alt aspect foarte important in alegerea unei cabine de sablare este lungimea pieselor. Cabinele profesionale prezinta deschideri largi, etansate cu garnituri din cauciuc pentru a permite sablarea unor piese lungi.

Facilitati pe care trebuie sa le ofere o cabina de sablare

Trebuie sa ofere facilitati multiple pentru a  putea eficientiza lucrarile de sablare realizate in interior. Un aspirator cu filtru ce prezinta o suprafata generoasa este un aspect demn de luat in considerare atunci cand se achizitioneaza o cabina pentru sablare. De asemenea, este important sa existe o vizibilitate foarte buna asupra spatiului de lucru intrucat numai in acest mod se pot efectua lucrari eficiente din toate punctele de vedere.

Si consumul de material abraziv pe care il foloseste cabina de sablare este un aspect foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare. Cabinele de sablare profesionale permit ajustarea consumului de material abraziv si reciclarea completa a acestuia.

Tinand cont de toate aceste aspecte vei reusi sa alegi o cabina de sablare potrivita pentru domeniul de activitate al companiei tale. utilizarea unor echipamente profesionale eficientizeaza intreaga procedura de lucru si ofera posibilitatea de a extinde compania si de a te ocupa de mai multe proiecte. Cu siguranta o astfel de investitie este mai mult decat necesara in orice unitate de productie si nu numai intrucat ofera numeroase avantaje si posibilitati nenumarate.

Specialistii Suprablast se ocupa in totalitate de proiectarea, consultanta, selectarea echipamentelor de sablare, pentru a oferi solutii flexibile, adaptate perfect specificului fiecarui client.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>