Mașini electrice: ghidul începătorului

Te-ai hotărât să devii parte din trend-ul care s-a îndrăgostit de mașinile electrice și nu ești foarte sigur cum te vei descurca de acum înainte? De la modul de încărcare, la autonomie și distanțele parcurse – totul este nou și ai nevoie de mai multe informații.
Pentru a-ți ușura munca, îți oferim un scurt ghid al ideilor de bază atunci când vine vorba de mașini electrice.
Siguranța: mașinile electrice vor avea grijă de familia ta în caz de accident?
Nissan LEAF a primit un scor maxim de 5 stele în cadrul testelor NCAP și nu este singura mașină electrică, care se bucură de o reputație foarte bună atunci când vine vorba de siguranță: frâne ABS, control electronic al stabilității, centuri de siguranță pretensionante, airbag-uri centrale și laterale și generatoare de sunet pentru a avertiza pietonii de vehiculul care se apropie – toate fac parte în prezent din dotările unei mașini electrice.

Pragmatism
Cu exemple ca Nissan LEAF și Renault Fluence ZE, mașinile electrice oferă acum pragmatism fără limite: locuri pentru 5 persoane, portbagaje spațioase și o autonomie care satisface majoritatea distanțelor necesare unei navete, iar cum numărul de modele crește în fiecare lună, vei avea de unde alege!
Încărcare: mașinile electrice și priza
Problema încărcării unei mașini electrice este cea mai spinoasă atunci când alegi un vehicul cu combustibil alternativ. Unul dintre principalele obstacole, care descurajează achiziția unei mașini electrice, este lipsa infrastructurii de încărcare. Din fericire, îți poți încărca mașina electrică oriunde!
Dacă dorești, îți poți încărca mașina acasă. Trebuie să consulți un electrician dacă instalația poate face față curentului necesar. Ideal este să asiguri o rețea separată pentru încărcarea mașinii electrice. De asemenea, trebuie să te asiguri că priza este aproape din moment ce cablurile de încărcare nu sunt foarte lungi și nu poți folosi un prelungitor.

Care este autonomia maximă cu o singură încărcare?
Autonomia depinde de dimensiunile bateriilor, de mașină, de condițiile de drum și de stilul de condus.
Mașinile tip familiy se laudă cu o autonomie de 160 de kilometri în condiții normale, iar perioada de încărcare durează aproximativ 8 ore la o priză normală. Pentru mulți navetiști din mediul urban, autonomia unei mașini electrice este mai mult decât suficientă pentru uz zilnic.
Costurile unei mașini electrice

Mașinile electrice pot fi mai scumpe decât cele tradiționale. Aceasta este din cauza faptului că bateriile sunt foarte scumpe acum, dar nu te lăsa speriat de prețurile mai mari: mașinile electrice au costuri de rulaj mai mici decât omoloagelor lor pe bază de combustibil fosil; taxele de înmatriculare sunt mai mici, iar încărcatul lor nu are un impact enorm asupra facturii la curent.
Dacă vrei să afli mai multe despre cele mai noi mașini electrice sau despre avantajele unui asemenea vehicul, intră pe http://www.green-report.ro/ și fii la curent cu ultimele noutăți green!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>