Aroma de cafea verde in diminetile de toamna

Dimineata, cand zorii imi bat in fereastra cu perdele colorate, mi-as dori sa ma ascund sub patura pentru alte cateva minute bune, sa dorm sis a visez calatorii fantastice si soare permanent. Nu sta de fiecare data treaba in acest mod, uneori norocul meu este limitat si este cazul sa ma trezesc.
Din cand in cand, ceasul ticaie mult prea rapid si nu am vreme sa stau, sa admir culorile rasaritului si nici sa meditez la ceva ce am visat peste noapte. Cum imi pun in aplicare visele? Care este planul zilei? Care este planul saptamanii in curs? Cat de aproape sunt de indeplinirea acestuia?

Alteori insa, am vreme destula si imi place sa ma gandesc la tot si la toate, la o ceasca de cafea verde. Verdele inseamna speranta, inseamna viata. Cofeina din cafeaua verde este mai greu de utilizat de organism. Boabele sunt departe de a fi tratate termic, cofeina ramane legata in compusi complecsi. Consumul de cafea verde aduce scazute efecte adverse cum ar fi tahicardie sau insomnie.

Cafeaua verde a aratat avantaje de luat in calcul. In comparatie cu cea neagra prajita, este mult mai sanatoasa.
Gustul dezavantajeaza uneori, este si in functie de preferinte insa, deoarece aduce mai mult cu un ceai. Poti adauga miere, rezultatele consumului regulat de cafea verde par sa fie deosebite. Este un fel de „dezinfectant”, de ajutor in combaterea bacterilor si a virusurilor.
Are efecte pozitive cand vine vorba de dibetului zaharat, stimuleaza sensibilitatea la insulina. Are si efecte antinflamatoare sau antiseptice.
Totodata, cafeaua verde are control asupra greutatii corporale. Indiferent de anotimp sau de tinutele pe care le imbracam, indiferent de zi sau de eveniment, fiecare dintre noi isi doreste un corp frumos, armonios.

Diminetile alea in care imi dau voie sa ma relaxez inainte de orice drum sau job pe care il am de facut, sunt diminetile mele preferate, cu aroma de cafea verde si aroma viselor ce asteapta sa fie implinite. Toate visele reprezinta sperante si toate sperantele au nevoie de un suport pentru a fi transformate in realitate. Ce planuri ai pentru ziua de azi? Dar pentru aceasta saptamana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>