Cum sa inveti la geografie pentru bac ?

Vine o intrebare destul de complicata, si iata ca am ajuns si eu clasa a 12-a, la un liceu de renume din judetul meu, si nu stiu ce sa mai zic, dar nu prea ma mai pot numi minorul big grin, dar sa trecem peste asta. Anul asta am bacul la romana, matematica si bineinteles geografia care este cea mai de fel materie cand vorbim despre bac, pentru ca majoritatea persoanelor fac meditatii la matematica in primul rand, apoi la romana si intr-un final la geografie. Daca stam putin si ne gandim, la geografie este mult de tociala, si daca nu inveti cum trebuie cam ala esti ca nu prea mai ai ce sa faci, nu mai ai cum sa dai inapoi, asa ca haideti sa ne gandim putin cum sa facem ca sa nu mai ajungem pe ultima suta de metrii, cum am mai facut si eu de altfel la teste, si sa invatam 1000 de pagini, in loc sa invatam in fiecare zi cate o pagina, ca asa suntem noi stim sa amatam, sa tot amanam si nu ne gandim ca la sfarsit o sa ajungem sa nu mai facem fata pentru unele lucruri de invatat.

Sa va spun ce am facut eu, am inceput pe google sa caut, pentru ca in judetul meu nu am gasit harti de birou, si am dat de site-ul www.hartidebirou.ro de unde am si comandat una. O tin in fiecare zi pe birou, si cand lucrez sau mai colaborez cu un strain, ma mai uit pe harta sa ma uit exact, cand mai invat la geografie ma mai uit pe harta, si iata ca in fiecare moment cand nu prea mai am ce face ma uit la harta aia si o inspectez, ma uit in toate punctele, si vad lacuri, mari, tari absolut orice lucruri doresti, numai sa te uiti pe ea, sau mai bine zis numai sa o iei ca daca o ti mereu pe birou trebuie sa fi prea prost sa nu reti dupa un an, in fiecare zi ca te uiti la ea si tot faci ceva.

Ce vreau eu sa va spun este faptul ca odata ce te uiti la harta aia cel mai mult, si in fiecare zi o sa retineti mai usor capitalele, tarile, pozitionarea lor si nu numai, lucru care la bac inseamna aproximativ 60%, iar la capitolul teorie, nu aveti incotro si trebuie sa invatati logic, cat si mecanic, acum depinde de fiecare persoana in parte, cum stie ea mai bine sa invete.

Eu am mai cumparat si o carte de variante, si sunt multumit de ce am gasit aici, cred ca sunt peste 40 de variante, cu tot cu raspunsuri, si sigur o sa se dea si ceva de acolo, pentru ca astia sunt smecheri, nu m-as mira chiar sa le ia de acolo, ceea ce nu prea as crede ca este posibil, dar sa trecem la ale noastre.

Este foarte important bacul, mai ales cand vorbim despre o facultate de stat, unde nu vrem sa dam o gramada de bani. Invatati si iar invatati si luati-va o harta sa o aveti in fiecare moment langa voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>